Для електричок Kyiv City Express та міського транспорту столиці хочуть створити єдиний квиток

Для електричок Kyiv City Express та міського транспорту столиці хочуть створити єдиний квиток Фото: facebook.com/Ukrzaliznytsia

"Укрзалізниця" хоче об'єднати кільцеву електричку Kyiv City Express та інший міський транспорт столиці єдиною системою оплати проїзду. Про це йдеться у матеріалі The Village Україна.

Керівник пасажирського напряму перевізника Олександр Перцовський каже: хочуть інтегрувати інші види громадського транспорту в єдину систему міського та приміського руху. Зараз між собою пов'язані київське кільце та решта залізничних маршрутів, якими керує УЗ.

Але в системі може бути багато операторів — для метро, трамвая чи маршрутки. Спільним має бути єдиний квиток [на всі види транспорту], — каже Перцовський.

Зараз перевізник починає розробляти власну ІТ-систему для приміського напрямку, яка буде приймати й ті платіжні інструменти, якими вже користуються в місті. Наприклад, щоб пасажири могли розрахуватися транспортною карткою чи застосунком. А вже потім УЗ та місто проводитимуть взаєморозрахунки.

Бажано, щоби це працювало в обидва боки: щоб й людина десь у Фастові могла придбати комплексний квиток — електричка + трамвай. Ми за те, щоби створити таку універсальну систему, аби усі могли використовувати зручні для себе засоби оплати. Інтеграція вже частково працює — міська електричка приймає для оплати застосунок "Київ Цифровий", — зазначає Перцовський.

За його словами, "Укрзалізниця" зацікавлена у розширенні співпраці — у компанії впевнені, що київська влада буде не проти створення єдиної системи оплати для електричок і міського транспорту. Наступним кроком для обʼєднання має стати узгодження графіків.

Важлива інтеграція графіків і, щоби вони стабільно виконувалися. Наведу приклад із міжнародним рухом: якщо наш потяг до Хелма запізнюється, то поляки затримують відправлення потяга, на який мають пересісти наші пасажири. Це складно, але ми домовляємося, — розповідає Олександр Перцовський.

Третім кроком у процесі інтеграції систем мають стати зручні й безбар'єрні пересадні вузли, щоб пасажири могли переходити з одного виду транспорту на інший, "не намочивши ноги". Такі переходи мають бути обладнані ліфтами, ескалаторами чи пандусами, щоби скористатися ними могли усі пасажири.

Нагадаємо, на входах і виходах київського метро посилять заходи безпеки. Зокрема, там використовуватимуть ручні металодетектори.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації