Для учнів середньої школи запустили курс кримськотатарської мови

Для учнів середньої школи запустили курс кримськотатарської мови Фото: nspu.com.ua

На освітній платформі "Всеукраїнська школа онлайн" запустили курс кримськотатарської мови та літератури для учнів 5–6 класів "Нової української школи". Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Інтегрований курс складається зі 140 уроків. До кожного з них є відеоматеріал із субтитрами кримськотатарською мовою, тестові завдання й конспект. Особливу увагу надаватимуть вивченню літературних творів, народної мудрості та природи Криму.

Курс розробляли з урахуванням традицій, звичаїв та історії кримськотатарського народу. Завдяки йому учні зможуть зануритись у багату культуру, мову й літературу кримських татарів.

Над створенням курсу працювали методист Сеїт-Джеліль Абібулла та експертка Сабріє Сластьон. Обоє — носії кримськотатарської культури та працюють на кафедрі тюркології КНУ імені Т. Шевченка.

Курс кримськотатарської мови та літератури доступний на платформі "Всеукраїнська школа онлайн" за посиланнями: для учнів 5 класів і для учнів 6 класів.

Нагадаємо, раніше Прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, коли в Україні розпочнеться навчальний рік 2024/2025 та до якого часу він триватиме.

Читай також: "На Київщині відкрили жіночу школу операторів будівельної техніки"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації