Дні адопції у Києві: скільки тварин знайшли нових господарів на вихідних

Дні адопції у Києві: скільки тварин знайшли нових господарів на вихідних Фото: пресслужба КМДА

Цими вихідними, 5-6 жовтня, у Міжнародному виставковому центрі (МВЦ) пройшли масштабні Дні адопції тварин, які організували міська лікарня ветмедицини спільно з притулками для тварин та волонтерами. За підсумками заходу, майже 100 тварин знайшли нових господарів і теплі домівки.

Фото: пресслужба КМДА

Як повідомила Київська міська державна адміністрація, нових власників отримали 35 собак і 63 коти. За словами Володимира Прокопіва, Дні адопції не лише допомагають тваринам знайти нові домівки, але й підвищують обізнаність киян щодо відповідального ставлення до братів наших менших.

Ми продовжуємо закликати: не купуй, прихисти. Беручи тварину з притулку чи вулиці, ти не просто робиш добру справу, але й дійсно змінюєш життя: тварини і своє власне, – зазначив Володимир Прокопів.

Окрім адопції, під час заходу проводилися безкоштовні стерилізації та вакцинації для тварин, власниками яких є внутрішньо переміщені особи, військовослужбовці, особи з інвалідністю, пенсіонери та члени їхніх сімей. Це дало можливість підтримати найбільш вразливі категорії населення і їхніх чотирилапих друзів.

Фото: пресслужба КМДА

До події долучилися: благодійний фонд "Хвостата банда", громадські організації "Зоопатруль Україна", "Бородата котомамуля", "Притулок для тварин Сіріус", URSA, Help Animals of Ukraine та інші волонтери. Спільними зусиллями було організовано максимально комфортні умови для тварин та відвідувачів заходу.

Це вже другий подібний захід із прилаштування тварин, який організовують у Міжнародному виставковому центрі.

Фото: пресслужба КМДА

За 2024 рік завдяки Дням адопції нові домівки отримали понад 230 тварин. 

Директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний каже, що наступні Дні адопції у МВЦ заплановані на 2025 рік, адже вони вимагають чимало часу на підготовку.

Фото: пресслужба КМДА

Організатори продовжуватимуть працювати над тим, щоб якомога більше тварин знайшли люблячі родини.

Не варто чекати так довго, якщо ти хочеш прихистити тварину. Звертайся до найближчого притулку і знайди свого нового друга вже сьогодні. Допомагаючи тваринам, ми робимо світ кращим, і для цього не треба чекати на особливий день, – каже Олександр Возний.

Подібні заходи не лише допомагають тваринам, а й сприяють популяризації гуманного ставлення до них, що стає важливим кроком у розвитку культури захисту тварин в Україні.

Читай також: ПТСР у тварин: як виявити психологічну травму у свого улюбленця

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
IMG_1490.JPG - Михайло Пилипчук
У ЗМІ з 2017 року. Закінчив Інститут журналістики КНУ ім. Тараса Шевченка. Працюю журналістом, про Київ пишу вже понад 5 років, бо як його не любити. Інтереси: шоу-бізнес, фото, мистецтво, гастрономія.

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації