До +41 градуса: наступного тижня в Україні пануватиме надзвичайна спека

До +41 градуса: наступного тижня в Україні пануватиме надзвичайна спека Фото: pexels.com

Українців попереджають про надзвичайно спекотну погоду, яка встановиться майже на всій території країни наступного тижня. Місцями температура повітря сягатиме +41 градуса, повідомляють у ДСНС та Укргідрометцентрі.

Причиною аномальної спеки стане тропічне повітря, яке прийде в Україну з північних районів Африки та розповсюдиться більшістю областей.

Найспекотніше буде з 11 до 15 липня, особливо дістанеться південним та східним регіонам країни (Полтавська, Дніпропетровська та Кіровоградька області), де температура сягатиме + 40 +41 градусів.

В інших частинах України синоптики прогнозують менш апокаліптичні показники — від +35 до +38 градусів.

Погодні умови можуть негативно впливати на самопочуття людей! Будьте обережні, за можливості не виходьте на вулицю та пийте побільше водички, — закликали в ДСНС.

 

В Укргідрометцентрі зазначили, що для України абсолютний максимум температури за всю історію спостережень становить +42 градуси. Такий показник зафіксували на Луганщині 12 серпня 2010 року. Тож спека, яку прогнозують на наступному тижні, буде дуже близькою до абсолютного температурного максимуму.

До того ж такі екстремальні погодні умови спричинять надзвичайний рівень пожежної небезпеки, тому відкритий вогонь просто неба краще не розводити.

Нагадаємо, з 9 по 24 липня в усіх областях України тимчасово змінять графіки відключень. В кожному регіоні в один із днів протягом цих двох тижнів не вимикатимуть світло.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації