"Так виглядає боротьба за життя": фільм "Довга Доба" Алана Бадоєва показали у штаб-квартирі НАТО

"Так виглядає боротьба за життя": фільм "Довга Доба" Алана Бадоєва показали у штаб-квартирі НАТО Фото з показу фільму "Довга Доба" у штаб-квартирі НАТО

Режисер Алан Бадоєв представив свою документальну стрічку "Довга Доба" у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі. Спецпоказ фільму відбувся напередодні другої річниці повномасштабного вторгнення.

Перегляд фільму розпочався зі вступного слова Глави Місії України в НАТО Наталії Галібаренко та заступника помічника Генсека НАТО з питань громадської дипломатії Кармен Ромеро. 

Це — чи не вперше, коли основний меседж засідання міжнародної спільноти формував фільм, створений з фактичних матеріалів 12 тисяч українців. 

Документальний фільм Довга Доба показали у штаб-квартирі НАТО
Фото з показу фільму "Довга Доба" у штаб-квартирі НАТО

Представляючи свій фільм через включення, Алан Бадоєв звернувся до світової спільноти та сказав, що у стрічці зафіксовані факти злочинів російських військових проти мирного населення України. За словами режисера, "Довгу Добу" створили для того, щоб ніхто не зміг переписати історію і сказати, що України не було. 

Вслухайтесь у голоси українців. Ми зібрали їх для вас у капсулу часу. Коли ви будете дивитися цей фільм — пам'ятайте: так виглядає боротьба за життя, за свободу, за майбутнє. Я хотів би, щоб світова спільнота усвідомлювала, що війна ближче, ніж вам здається. Я вважаю, що саме ви повинні донести до інших ідею про те, що за мир варто боротися, — заявив Бадоєв.

Документальний фільм Довга Доба показали у штаб-квартирі НАТО
Фото з показу фільму "Довга Доба" у штаб-квартирі НАТО

Після трансляції фільму посли та представники країн-членів НАТО були вражені побаченим та цікавились, як склалося подальше життя задокументованих українців. Стрічка, ідея якої була побудована на силі єднання нашого народу, продовжує нести голоси українців у світ, досягаючи своєї основної місії. 

Цей фільм передає, з одного боку, правду про кремлівський режим та його злочини. І хоробрість українського народу — з іншого. З найпершого дня повномасштабного вторгнення росії позиція НАТО була рішучою і зрозуміло. Наш фундаментальний інтерес полягає в тому, щоб Україна виграла війну і здобула перемогу як незалежна і суверенна країна, — зазначила Кармен Ромеро.

Телепрем'єра документальної стрічки "Довга Доба" відбудеться 24 лютого о 22:00 на каналі "1+1". Також з 24 лютого стартують перші міжнародні кінопокази фільму у Болгарії, Туреччині та Данії.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, як пройшла урочиста прем'єра документального фільму "Довга Доба" у Києві та які емоції відчували зіркові гості після його перегляду.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації