До Києво-Печерської лаври обмежено доступ відвідувачів: причини

До Києво-Печерської лаври обмежено доступ відвідувачів: причини Фото: фейсбук Національного заповідника "Києво-Печерська лавра"

11 серпня із 7:00 у Києво-Печерській лаврі тимчасово обмежили доступ відвідувачів. Людей не пускатимуть на територію Нижньої лаври. Відвідувати її зможуть лише священники, ченці та працівники чоловічого монастиря. Про це повідомили на офіційній сторінці Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" у фейсбуці. 

Вхід на всі інші території вільний. Зокрема, для проведення богослужінь і відвідування відкриті: 

  • храм Прп. Сергія Радонезького;
  • храм Прп. Агапіта Печерського;
  • храм Воскресіння Христового (Афганська церква);
  • храм Прпп. Антонія та Феодосія Печерських із Трапезною палатою;
  • Успенський собор. 

Рішення про обмеження доступу до лаври пов'язане з системним перешкоджанням роботі заповідника у приміщеннях Нижньої лаври.  

Нагадаємо, що 9 березня 2023 року Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" в односторонньому порядку розірвав договір про безоплатне користування державним майном із Свято-Успенською Києво-Печерською Лаврою УПЦ. Отже, територія Нижньої лаври має повернутися у користування державі. 

Однак цьому активно перешкоджають парафіяни УПЦ. Вони блокують доступ до приміщень, які раніше займали.

Днями Господарський суд м. Києва визнав законним рішення про розірвання договору. Свято-Успенську Києво-Печерську Лавру УПЦ зобов'язали усунути перешкоди у користуванні майном Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" шляхом їх повернення. Йдеться про 79 об'єктів Нижньої лаври.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Києво-Печерській лаврі пропонують відновити історичне місце поховання митрополита Петра Могили. Детальніше — за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації