Фільм, знятий у Києві, отримав приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Варшаві

Фільм, знятий у Києві, отримав приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Варшаві Кадр із фільму "БожеВільні"

Український фільм режисера Дениса Тарасова "БожеВільні" отримав приз глядацьких симпатій у категорії "Художні фільми" на Варшавському міжнародному кінофестивалі. Про це повідомляє ДержКіно України.

"БожеВільні" — це дебютний фільм Дениса Тарасова. Світова прем'єра стрічки відбулася 13 жовтня.

Фільм, знятий у Києві, отримав приз на кінофестивалі у Варшаві
Постер до фільму

Сюжет фільму знайомить глядача з долею людей, яким довелося жити в СРСР в 70-ті роки, коли обертів набирало переслідування громадян за прагнення до свободи та демократії. Саме в ті роки досягла небачених масштабів так звана "каральна психіатрія". Стрічка розповідає історію молодого хлопця, якого запроторили до психіатричної лікарні через любов до забороненої, на той момент, західної рок-музики.

Головний герой фільму Андрій Довженко — це збірний образ волелюбної людини, яка потрапила в лещата КДБ через відверте несприйняття божевільних правил комуністичного устрою. Таких людей намагалися зламати психологічним насиллям, тортурами та забороненими в усьому світі психотропними препаратами.

 

Зйомки картини проходили у психіатричній лікарні ім. Павлова, на території якої художник-постановник Іван Тищенко відтворив поверх та подвір'я клініки відповідно до часу, в який відбуваються події фільму. Для створення максимальної атмосфери сімдесятих залучено чимало цікавих історичних локацій Києва. Також знімання проходили в Березанській виправній колонії.

В Україні прем'єра фільму "БожеВільні" запланована на 2024 рік.

Фільм, знятий у Києві, отримав приз на кінофестивалі у Варшаві
Кадр із фільму

Раніше "ТиКиїв" розповідав про найкращі українські фільми року за версією кінокритиків. Які стрічки здобули найкращі відгуки — дізнавайся за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації