Фінляндія будує на Київщині "зелену" школу замість двох зруйнованих

Фінляндія будує на Київщині "зелену" школу  замість двох зруйнованих Одна з пошкоджених шкіл у Микуличах. Фото: Немішаївська сільрада

У Бучанському районі Київщини замість двох зруйнованих розпочинають будівництво школи з майже нульовим енергоспоживанням. Проєкт фінансує Фінляндія через Програму зеленого відновлення України й міжнародну фінансову організацію НЕФКО.

Нова будівля з майже нульовим енергоспоживанням (NZEB) замінить дві зруйновані росіянами школи в селі Микуличі Немішаївської територіальної громади Бучанського району. Обидві вони були пошкоджені ракетними ударами в лютому-березні 2022 року, а дітей з Микуличів перевели до шкіл у сусідніх селах та містах. 

Фінляндія підтримує відновлення та відбудову зруйнованих російською війною шкільних будівель в Україні. Ми фінансуємо проєкти з відродження освітнього сектору країни та сприяння ширшому забезпеченню шкільним харчуванням, – каже міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Вілле Тавіо.

Нова школа NZEB не тільки відновить місця для учнів, а й забезпечить енергоефективне навчальне середовище. Проєкт відповідатиме стандартам ЄС і НЕФКО.

Будівля матиме модульний збірний каркас з дерева та буде розрахована на майже 200 учнів 1–9 класів. У школі встановлять сонячні панелі та впровадять інші заходи з енергоефективності. Планується, що понад 38% необхідної енергії приміщення отримуватиме з відновлюваних джерел.

Зазначимо, що у 2016 році Фінляндія профінансувала будівництво першої в Україні "зеленої" школи в Антонівці на Херсонщині. 16 серпня росіяни знищили її ракетним обстрілом.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, у якому форматі працюватимуть столичні школи в навчальному році 2024-2025 та коли будуть канікули.

Читай також: "Який вигляд має відбудований Литовсько-український ліцей на Київщині, який майже повністю знищили росіяни: фото"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації