"Годуй всюди і тут": у Києві з'явились таблички на підтримку грудного вигодовування

"Годуй всюди і тут": у Києві з'явились таблички на підтримку грудного вигодовування Фото: пресслужба МОЗ

В Україні стартувала кампанія з підтримки жінок, які годують грудьми. В її межах в органах державної влади та у публічних місцях з'явилися таблички про грудне вигодовування, повідомляє пресслужба МОЗ.

Ця ініціатива має привернути увагу суспільства до того, що годування грудьми є природним і нормальним процесом, який може відбуватися в будь-якому місці. Адже зараз грудне вигодовування надзвичайно стигматизоване. 

Знаки "Годувати грудьми можна всюди і тут" мають продемонструвати, що годувати грудьми можна всюди: в торгових центрах, податкових органах, парках, громадському транспорті тощо. 

У Києві з'явились таблички на підтримку грудного вигодовування
Фото: пресслужба МОЗ

Таблички вже розмістили у приміщеннях таких установ як МОЗ, Центр громадського здоров'я, Мінекономіки, Мінфін, Міносвіти, а також у Київській школі економіки, на Центральному залізничному вокзалі столиці та у деяких кав'ярнях і ресторанах.

Інші бізнеси та установи також закликають долучитися до ініціативи й розмістити у себе знак "Годувати грудьми можна тут і всюди". Для цього потрібно звернутися до ГО "Генерація матерів Лада", що створила цей знак.

У Києві з'явились таблички на підтримку грудного вигодовування
Фото: пресслужба МОЗ

У МОЗ кажуть, що підтримка грудного вигодовування є ознакою турботи про здоров'я і моральний стан мам і дітей. Попри те, що грудне вигодовування є природним процесом, деякі жінки досі не наважуються годувати немовлят у публічних місцях через можливий осуд та упередження. Це заважає їм частіше бувати на людях, зустрічатись із друзями, подорожувати та й загалом брати участь у соціальному та економічному житті. 

Нагадаємо, Укрзалізниця ввела в експлуатацію свій перший дитячий купейний вагон у складі поїзда "Харків – Ясіня". Його відреставрували та адаптували для комфортної та безпечної подорожі родин з дітьми будь-якого віку. Зокрема, у вагоні є бізіборди, м'які дитячі поручні, навчальні матеріали, ігри для малечі та додаткові засоби безпеки.

Читай також: "Всеукраїнська імунізація: від яких хвороб можна вакцинуватися безплатно"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації