Головну новорічну ялинку на Софійській площі в цьому році встановлять та приберуть раніше, — Кличко

Головну новорічну ялинку на Софійській площі в цьому році встановлять та приберуть раніше, — Кличко Фото: "ТиКиїв"

Головну ялинку України цьогоріч, як і у попередні роки, встановлять на Софійській площі. Таке рішення ухвалила сьогодні Рада оборони Києва, повідомив мер Віталій Кличко.

За його словами, гроші з міського бюджету на встановлення та прикрашання ялинки витрачати не будуть. На це підуть кошти від меценатів. Також ялинку прикрасять з дотриманням режиму обмеження використання електроенергії.

Відповідальність за встановлення та обслуговування  новорічного дерева, а також пов'язане із цим ресурсне та фінансове забезпечення, візьме на себе ТОВ "Глобал-Декор". Ця компанія займалась прикрашанням й у минулі роки.

Масових заходів, ярмарків та розваг на Софійській площі проводити не будуть у зв'язку з воєнним станом.

Якщо райдержадміністрації міста плануватимуть якісь святкові заходи в районах, то виключно з дотриманням правил безпеки, в місцях, де є укриття. І теж не коштом бюджету Києва, — зазначив Кличко.

Він додав, що оскільки з цього року українська церква починає відзначати Різдво за новоюліанським календарем, ялинку встановлять раніше — до 6 грудня (нова дата святкування Дня Святого Миколая). Приберуть її, відповідно, також раніше — до 10 січня.

Нагадаємо, у грудні на столичному ВДНГ знову відкриється різдвяна локація "Зимова Країна" з ковзанкою, святковим ярмарком, виставками та іншими розвагами.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації