Готель "Козацький" купили на аукціоні: скільки він коштував

Готель "Козацький" купили на аукціоні: скільки він коштував Фото: facebook.com/kozatskiy.hotel.kyiv

У четвер, 18 липня, Фонд державного майна провів аукціон із продажу готелю "Козацький", який розташований на Майдані Незалежності. Готель продали за 400 млн грн. Про це стало відомо з тендера на сайті "Prozorro.Продажі".

Власником стало сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Надія".

Стартова вартість лота становила понад 155 млн гривень.Торги проходили за правилами трираундового англійського аукціону на підвищення ціни. На аукціоні змагалося три учасники, під час торгів ціна зросла у понад 2,5 раза — до 400 млн гривень.

Як розповіли у Фонді держмайна, після підписання договору ці гроші підуть до державного бюджету. Також покупець повинен заплатити 80 млн гривень ПДВ.

На сплату вартості лота переможець має 20 робочих днів після дня завершення аукціону. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів до бюджету, — зазначили у Фонді.

Якщо СТОВ "Надія" з якоїсь причини не заплатить гроші, право на приватизацію перейде до ТОВ "Інжур". Його ставка була лише на 1000 грн нижчою.

0 / 0

Продаж нестратегічних об'єктів — це внутрішні резерви воюючої країни. Ми не лише наповнюємо держбюджет, із якого фінансуються Сили оборони, а й створюємо нові можливості для бізнесу і розвитку територій, — сказав голова Фонду держмайна Віталій Коваль.

У Фонді додали, що від моменту запуску приватизаційних аукціонів державний бюджет поповнився на 17,5 млрд грн. Станом на липень 2024 року оголошено понад 100 онлайн-аукціонів з приватизації державного та комунального майна. Взяти участь у торгах може кожен охочий. Для цього потрібно зареєструватися на одному з акредитованих майданчиків "Prozorro.Продажі".

  • "Козацький" — тризірковий готель, має вісім поверхів, 126 номерів, ресторан, кафе, парковку, п'ять залів для проведення конференцій та банкетів. 
  • Станом на кінець березня готель має заборгованість перед бюджетом у майже 9,1 млн грн.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що уряд призначив дату аукціону з продажу готелю "Україна" на Майдані Незалежності. 

Також стала відома стартова ціна готелю "Україна".

Готель "Україна" накопичив понад 45 млн грн боргів. А ще станом на кінець червня 2023 року його прострочена кредиторська заборгованість становила 30 млн грн. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації