Громаді Києва повернули творчу майстерню в історичному центрі вартістю 5 млн грн

Громаді Києва повернули творчу майстерню в історичному центрі вартістю 5 млн грн Фото: unsplash.com

Шевченківський районний суд Києва за клопотанням прокурорів повернув столичній громаді приміщення творчої майстерні вартістю понад 5 млн грн, яке знаходиться в історичному центрі міста. Про це повідомили у прокуратурі Києва.
      
Творча майстерня у Бехтеровському провулку площею 84,4 кв. м належала територіальній громаді столиці. Її здавали в оренду заслуженому Олексію Левченку — художникові-постановнику кіностудії імені Довженка.

Після його смерті у 2020 році приміщення мали повернути територіальній громаді. Однак, як з'ясувалося, спочатку їх оформили у власність фізичній особі на підставі вигаданих документів, а потім подарували іншій людині.

Громаді Києва повернули творчу майстерню в історичному центрі
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua 

Окружна прокуратура звернулась з позовом до суду, щоб той скасував незаконну реєстрацію права власності та повернув майно на користь Київради.

Шевченківський районний суд погодився з доводами прокурора та задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

Також за фактом незаконної реєстрації права власності на майно громади розпочали кримінальне провадження. Зараз триває слідство у цій справі.

Нагадаємо, прокуратура через суд повернула громаді Києва землі ландшафтного заказника "Совська балка". На цій ділянці "бізнесмени" самовільно збудували кілька нежитлових споруд та незаконно зареєстрували права власності на них.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації