Гроші на демонтаж "церкви-МАФу" біля Музею історії України зібрали менше ніж за добу

Гроші на демонтаж "церкви-МАФу" біля Музею історії України зібрали менше ніж за добу Фото: facebook.com/mist.museum

Менше ніж доба знадобилась українцям, щоб зібрати 772 тисячі грн на демонтаж незаконної "церкви-МАФу" з території Національного музею історії України. Про це розповіли у музеї.

Там зазначили, що швидкість, з якою вдалося зібрати необхідну суму, свідчить про те, що українське суспільство підтримує знесення церковного самобуду в історичному серці Києва. 

Ми дуже вам вдячні за вашу небайдужість та зупиняємо збір! Дякуємо всім, хто пожертвував кошти на цю справу, дякуємо всім, хто поширював цю інформацію! Українці вкотре довели, що, об'єднавшись разом, ми можемо творити дива! — зазначили у НМІУ.

Збір коштів на демонтаж "церкви-МАФу" УПЦ (МП) Музей історії Україні оголосив напередодні. У вересні 2023 року суд підтвердив незаконність цього самочинного будівництва і зобов'язав знести споруду, проте церковники відмовилися виконувати це рішення. Тож у НМІУ вирішили взяти справу у свої руки та самостійно зайнятися демонтажем. Прибрати церковний МАФ у музеї сподіваються до Великодня. 

Нагадаємо, раніше в Інституті національної пам'яті дійшли висновку, що Арка свободи українського народу (раніше — Арка дружби народів) належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації