Як смог у Києві може вплинути на здоров'я і як зменшити наслідки

Як смог у Києві може вплинути на здоров'я і як зменшити наслідки Фото: pexels.com

Зранку столицю огорнув смог і запах гару. Причиною різкого погіршення якості повітря є пожежі в екосистемах Київської, Чернігівської та Сумської областей. Переважно це пожежі на торфовищах, але також є загоряння в лісах. Про це розповів директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний.

Він додав, що зараз спостерігається зниження показників забрудненості у північній частині Києва. У середньому забруднення у 5 разів перевищує норму по гранично допустимих концентраціях.

За словами лікарки-пульмунологині Анни Анікєєвої, люди з хронічними легеневими захворюваннями та курці можуть відчути погіршення стану. Може спостерігатися кашель, відчуття дискомфорту під час вдиху, відчуття сухості в носі та головний біль. Люди без хронічних захворювань можуть відчувати дискомфорт під час вдихання диму, але це може не спричиняти погіршення самопочуття. 

Лікарка рекомендує закрити вікна, перебувати в закритих приміщеннях. Краще, якщо це будуть приміщення з вентиляцією з фільтрацією. Можна увімкнути кондиціонер, якщо в ньому є функція фільтрації повітря. Якщо такої функції немає, краще його не використовувати. 

Також сьогодні краще утриматися від занять спортом на вулиці та провести тренування вдома. Рекомендується пити воду та збільшити кількість овочів у раціоні, зменшити споживання солодкого.

У разі погіршення самопочуття Анікєєва рекомендує звернутися до сімейного лікаря.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що погіршення якості повітря спостерігається в усіх районах. Сьогодні Київ увійшов до списку міст світу з найбільш забрудненим повітрям.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації