Як у центрі Києва ремонтують вулицю, яку не відновлювали з 1950-х

Як у центрі Києва ремонтують вулицю, яку не відновлювали з 1950-х Фото: КМДА

У центрі Києва триває ремонт вулиці Богдана Хмельницького. Станом на сьогодні, 28 червня, будівельники вже відремонтували 3 тис. 150 кв. метрів покриття із бруківки. Загалом заплановано оновити 10 тис. кв. метрів дорожнього покриття від вулиці Хрещатик до вулиці Володимирської. Кошти на оновлення витрачають мінімальні. Про це повідомили на сайті КМДА. 

Задля вирівнювання дорожнього покриття дорожники перекладають стару гранітну бруківку, якою вимощена вулиця. Її знімають, очищають та калібрують. Завдяки такому ремонту ліквідовуються просідання, нерівності та інші проблемні місця проїжджої частини. Практично вся бруківка повернеться на місце після ремонту основи дороги.

ремонт вулиці богдана хмельницького
Фото: фейсбук-сторінка Департаменту транспортної інфраструктури КМДА

Окрім цього, в межах ремонту на вулиці Богдана Хмельницького облаштовують пішохідні переходи з червоно-білого мощення. Загалом їх буде сім. Облаштування двох з них завершується. Зокрема, вже облаштували наземний перехід на перетині з вулицею Чикаленка біля станції метро "Театральна". 

Також у межах ремонту облаштують 12 понижень на переходах. Задля цього на перетині з вулицею Терещенківською дорожники переносять світлофор і зливоприймачі. 

Ремонтні роботи проходять щодня без вихідних. Бригади працюють у дві зміни. 

ремонт вулиці Богдана Хмельницького
Фото: фейсбук-сторінка Департаменту транспортної інфраструктури КМДА

Зауважимо, що бруківка на вулиці Богдана Хмельницького з'явилася наприкінці ХІХ століття разом із прокладанням трамвайної лінії в 1892 році. Трамвай з цієї вулиці прибрали у 1934 році, а бруківку ХІХ століття почали замінювати в період післявоєнної відбудови. Орієнтовно у 1950-1957 роках стару бруківку повністю замінили. Під час ремонту, який триває зараз, бруківку залишають.  

До речі, це перший масштабний ремонт вулиці Богдана Хмельницького з 1950-х років минулого століття. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації