Як відновлюють пошкоджений обстрілами будинок на Солом'янці: фото

Як відновлюють пошкоджений обстрілами будинок на Солом'янці: фото Фото: kyivcity.gov.ua

У багатоповерхівці на вулиці Липківського, 37В у Солом'янському районі, яка була пошкоджена через російський обстріл, продовжують ремонтні роботи. Вже скоро туди зможе повернутися частина мешканців, повідомили в пресслужбі КМДА.

Мешканці квартир на 1–12 поверхах будинку зможуть повернутися до своїх осель найближчими тижнями, а решта — ближче до кінця осені. 

Фото: kyivcity.gov.ua

Тут вже завершили першочергові протиаварійні роботи на пошкоджених конструкціях каркаса, демонтували пошкоджену частину будинку, відновили розібрані монолітні залізобетонні конструкції. На всіх поверхах замінені пошкоджені вікна.

Фото: kyivcity.gov.ua

До 12 поверху включно квартири вже практично готові до заселення. Там завершують ремонт пошкоджених ділянок фасаду та внутрішнє оздоблення місць загального користування. Після цього власники квартир на 1–12 поверхів зможуть повернутися додому.

Фото: kyivcity.gov.ua

Також тривають роботи на 16–25 поверхах. Там монтують внутрішні інженерні мережі, налагоджують роботу ліфтів, тинькують стіни та заливають стяжку на підлозі. Усі роботи планують завершити в листопаді, після цього до будинку зможе повернутися решта мешканців.

Фото: kyivcity.gov.ua

У КМДА кажуть, що відновлення пошкоджених через обстріли будинків — це досить специфічні роботи, які потребують ґрунтовних експертиз і нестандартних підходів. Та, на жаль, за час повномасштабної війни українські будівельники вже набули досвід у цій справі.

Нагадаємо, пошкоджений під час російського ракетного обстрілу новий корпус лікарні "Охматдит" мають відновити до зими. У МОЗ представили покроковий план відновлення будівлі.

Читай також: "Як отримати грошову компенсацію після ракетного обстрілу: власний досвід"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації