"Яремчук: Незрівнянний світ краси" став найкасовішим документальним фільмом в Україні

"Яремчук: Незрівнянний світ краси" став найкасовішим документальним фільмом в Україні Кадр з фільму "Яремчук: Незрівнянний світ краси"

Біографічна стрічка "Яремчук: Незрівнянний світ краси" про першу українську попзірку Назарія Яремчука стала найкасовішим документальним фільмом в історії національного кінопрокату. Про це виданню Forbes повідомив дистриб'ютор фільму Film.ua Group.

За три вікенди кінопрокату стрічка "Яремчук: Незрівнянний світ краси" зібрала 9,9 млн грн, при цьому її бюджет становив 2,5 млн грн. Фільм вже подивилися майже 63 000 глядачів, проте прокат ще триває.

Попереднім рекордсменом за касовими зборами серед документалок був оскароносний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі", який зібрав у прокаті 9 млн грн. Поки що він залишається лідером за кількістю глядачів — за даними дистриб'ютора "Артхаус Трафік" його переглянули 66 000 людей.

На успіх документального фільму про Назарія Яремчука вплинула потужна промокампанія. До поширення інформації про стрічку доєднались бренди, медіа, лідери думок тощо.

Наприклад, донька співака Марія Яремчук спродюсувала альбом RE:Yaremchuk із каверами хітів батька від українських артистів. А заклади створювали спеціальне меню з улюблених страв видатного співака.

Водночас деякі кінотеатри у Черкасах, Рівному та західних регіонах України, а також великі мережі не поспішали брати стрічку у свій прокат, і їх доводилося буквально вмовляти це зробити, кажуть у Film.ua Group.

Читай також: "Як створювався фільм "Яремчук: Незрівнянний світ краси": містика, війна та штучний інтелект"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації