Євген Клопотенко закликав врятувати Житній ринок: що каже Кличко

Євген Клопотенко закликав врятувати Житній ринок: що каже Кличко Фото: facebook.com/yevhen.klopotenko

Український шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко звернувся до київської влади, зокрема до мера Віталія Кличка, із проханням врятувати Житній ринок на Подолі.

Клопотенко занепокоєний, що Житній ринок "тихо помирає", і його може спіткати доля знесеного Сінного ринку. На його думку, об'єкт навмисно доводять до занепаду, щоб потім перетворити "на черговий бездушний ТРЦ чи висотку-мурашник".

У 2023 році шеф-кухар намагався привернути до проблем Житного ринку та об'єднати навколо нього небайдужих людей. Зокрема, на Житньому проводили толоку, організовували гастрономічний pop-up та громадські обговорення щодо його майбутнього.

Навесні цього року мав початися аудит технічного стану ринку, а на його кінець була запланована презентація проєкту відродження ринку. Проте днями Житній несподівано виставили на аукціон, щоб здати в оренду на 15 років. Ця новина викликала громадський резонанс.

На подачу заявок — п'ять днів. Враховуючи, що стартова сума аукціону — 2,5 млн грн, то закрадаються думки, що це може бути аукціон під конкретного переможця. Той випадок, коли дуже хочеться помилятися, — зазначив Клопотенко.

Він закликав небайдужих киян об'єднати зусилля і взяти участь в аукціоні. Зокрема, шеф-кухар пропонує знайти потенційних інвесторів і партнерів та надати справі розголосу. 

Також Клопотенко звернувся до мера Віталія Кличка із пропозицією зустрітися й обговорити долю ринку "як дві людини, яким не байдужа доля міста".

Після резонансу Кличко відреагував на ситуацію  навколо Житнього ринку і заявив, що умовою оренди є збереження його функціоналу та продовження роботи.

У вимогах до орендаря — реконструкція критої будівлі, зокрема і її даху, ремонт інженерних комунікацій, — заявив мер.

Він додав, що термін подачі заяв на аукціон, який під час воєнного стану законодавство встановлює від п'яти днів, подовжать. І оголосять про нові торги, де встановлять максимальний за законом термін — 25 днів до відкритого аукціону.

Нагадаємо, нещодавно легендарна кав'ярня-автобус Lenny Bus, що раніше багато років стояла на вулиці Городецького, переїхала до Житнього ринку.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації