Інвестиційна компанія Inzhur заявила про намір врятувати Житній ринок

Інвестиційна компанія Inzhur заявила про намір врятувати Житній ринок Фото: пресслужба Inzhur

Власник інвестиційної компанії Inzhur Андрій Журжій оголосив про готовність створити фонд, щоб разом з киянами та всіма небайдужими українцями викупити Житній ринок в адміністрації Києва.

Приводом для заяви стали сумнівні дії Департаменту комунальної власності Київради: 19 березня там раптово оголосили про "аукціон з пошуку орендаря" для Житнього ринку зі стартовою ціною у 2,5 млн гривень, а "торги" мали відбутися вже 25 березня. Через розголос мер міста Віталій Кличко цей "аукціон" скасував, підтвердивши призначення нової дати — але залишається важливий нюанс.

Події доводять, що комусь у департаменті Київради "правильний" новий орендар уже відомий. І що найстрашніше — новий орендар не Житнього ринку, а насправді лише землі під ним. Ми таке бачили багато разів. А те, що потім з'являлося на місці історичних перлин Києва — щодня бачать усі містяни. "Мурашники", якісь бізнес-центри… Вважаємо, що саме те відбувається і зараз. А чиновники просто створюють видимість формальної законності процесу. Мер Віталій Кличко скасував цей "аукціон", але від тіньової приватизації Житнього ніхто не відмовився. Значить, потрібен інший інструмент захисту Житнього. Ми — кияни, ми любимо Київ і ми готові діяти", — зазначив Андрій Журжій.

Що пропонує Inzhur

Компанія готова застосувати свої можливості організації народних інвестицій у комерційну нерухомість столиці. А саме Inzhur готовий:

  1. Домагатися від Київради заміни "аукціону оренди" на прямий продаж Житнього ринку зі стартовою ціною у вигляді оціночної вартості від держави — 247,5 млн гривень.
  2. Анонсувати готовність разом з киянами та всіма небайдужими українцями стати покупцями Житнього.
  3. Якщо Київрада погодиться на прямий продаж — створити окремий інвестиційний фонд для Житнього ринку.
  4. Спільно з українцями зібрати необхідну суму та викупити ринок у міста.
  5. Після покупки провести відкритий конкурс на реконструкцію Житнього ринку.

Що для цього потрібно

Компанія створить фонд для народної приватизації Житнього ринку і викупить його спільно з киянами у міста, якщо Київрада виставить Житній ринок на продаж за правилами, які підходять усьому ринку інвесторів України, а не тільки "потрібним учасникам".

Київрада має ухвалити рішення, яке відповідає інтересам міста, а не бізнес-інтересам окремих осіб. Єдиний спосіб це зробити — скасувати "аукціон" з оренди і оголосити новий продаж за реальною ціною. А все інше зробимо ми, кияни і киянки — повернемо історичному ринку заслужений статус перлини Києва і зробимо його найкращим у країні. Ми вимагаємо дати нам цю можливість, — каже засновник інвестиційної компанії Inzhur Андрій Журжій.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, коли добудують міст-хвилю на Оболонський острів та зону відпочинку

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації