Кабмін виділив понад 500 млн грн на створення військового кладовища під Києвом

Кабмін виділив понад 500 млн грн на створення військового кладовища під Києвом Ескіз проєкту Національного військового меморіального кладовища

Кабінет Міністрів затвердив ключове рішення щодо створення Національного військово-меморіального кладовища під Києвом. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.
 
Зокрема, уряд затвердив порядок використання коштів для створення військового кладовища, передбачених у держбюджеті. Йдеться про 515 млн грн, які виділять на його будівництво та функціонування у 2024 році.

За задумом, кладовище має стати центральним місцем, де кожен зможе віддати шану полеглим Героям України.

Це буде особливе місце, де перетинаються скорбота, гордість, біль, повага, безмежна вдячність та вічна пам'ять, — каже Шмигаль.

За його словами, будівництво військового кладовища стане одним із головних завдань для Міністерства у справах ветеранів на цей рік.

Нагадаємо, у грудні 2023 року Мінветеранів презентувало проєкт Національного військового меморіального кладовища. При його проєктуванні надихалися, зокрема, Арлінгтонським цвинтарем у США.

Згідно з проєктом, на ділянці у понад 260 гектарів розмістять саме військове кладовище, церемоніальну площу, будинок трауру, крематорій, музейно-виставковий комплекс та іншу інфраструктуру.

Нагадаємо, Netflix випустив трейлер документального серіалу Turning Point: The Bomb and the Cold War про наслідки холодної війни, ядерну загрозу та вторгнення в Україну.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації