Показали проєкт Національного військового меморіального кладовища під Києвом: ескізи

Показали проєкт Національного військового меморіального кладовища під Києвом: ескізи Ескіз проєкту Національного військового меморіального кладовища

У Мінветеранів презентували ескізний проєкт Національного військового меморіального кладовища (НВМК), яке мають створити під Києвом.

Проєкт архітектора Сергія Дербіна вже успішно пройшов державну експертизу, а після завершення усіх нормативно-правових процедур його виставлять у Гатненській територіальній громаді на Київщині.

При проєктуванні кладовища надихалися, зокрема, Арлінгтонським цвинтарем у США. Згідно з проєктом, на ділянці у понад 260 гектарів розмістять саме військове кладовище, церемоніальну площу, будинок трауру, крематорій, музейно-виставковий комплекс та іншу інфраструктуру.

0 / 0

Будуватимуть НВМК у кілька черг. У першій черзі створять сектор традиційних поховань, колумбарій, площу для прощання з полеглими воїнами та споруди для організації поховань.

Крім того, представили проєкти уніфікованих надгробних плит, які враховуватимуть релігійні особливості загиблих.

Проєкт НВМК також передбачає організацію шатлів, що курсуватимуть від основних транспортних вузлів до меморіального комплексу.

Нагадаємо, архітектори розробили 20 проєктів відбудови та розвитку Ірпінської громади. Першими презентували ескізи проєктів з розширення та благоустрою частини парку "Покровський" вздовж Алеї Героїв АТО.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації