Кияни можуть здати теоретичний іспит на отримання водійських прав без навчання в автошколі

Кияни можуть здати теоретичний іспит на отримання водійських прав без навчання в автошколі Фото: Головний сервісний центр МВС

Кабінет Міністрів України затвердив порядок, за яким українці можуть складати теоретичний іспит для отримання посвідчення водія без обов'язкового навчання в автошколі. Майбутні водії матимуть вибір: вивчати правила дорожнього руху в автошколі або самостійно. Про це повідомили на офіційній сторінці Міністерства внутрішніх справ України в фейсбуці.

Раніше від майбутніх водіїв вимагали проходити теоретичне навчання в акредитованих закладах. Тепер це не обов'язково. Натомість практику, як і раніше, потрібно проходити в автошколах.

Аби скласти теоретичний іспит, необхідно звернутись до будь-якого сервісного центру МВС. З часом така послуга буде доступна і у ЦНАПах.

Важливо, що ці нововведення стосуються і проєкту "Автошколи для осіб з інвалідністю". Самостійне вивчення теорії зробить процес підготовки до іспиту зручнішим.

Раніше "ТиКиїв" писав, що у столиці відкрили перші в Україні водійські курси для жінок, які опинилися у складних життєвих обставинах внаслідок війни. Детальніше про них дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації