Киянки можуть безоплатно пройти мамографію, щоб нівелювати ризик раку грудей: куди звертатися

Киянки можуть безоплатно пройти мамографію, щоб нівелювати ризик раку грудей: куди звертатися Фото: Getty Images

Всім жінкам, яким виповнилося 40 років, рекомендовано раз на рік проходити планове мамографічне обстеження для ранньої діагностики раку грудей. В Україні жінки мають право пройти обстеження безоплатно в одній із клінік, які фінансуються за державною Програмою медичних гарантій. 

Про це нагадує пресслужба найбільшого в Україні медичного сервісу із запису до лікарів Helsi, який з 20 жовтня — Всеукраїнського дня боротьби з раком молочної залози, до кінця місяця проводить соціальну кампанію під назвою #Япройшла! Вона покликана привернути увагу суспільства до проблеми профілактики раку грудей. 

Рак молочної залози — це одне з найпоширеніших онкологічних захворювань серед жінок. Від цієї недуги щороку помирає понад 5,5 тис. українок. Рання діагностика дає можливість побороти хворобу. А пальпація не дозволяє виявити тяжкий недуг на ранній стадії, тому для цього потрібно пройти мамографію. 

Далеко не всі жінки знають, що в Україні можна пройти мамографію безоплатно, для цього лише потрібно звернутися до сімейного лікаря, який випише відповідне направлення. При цьому таке право мають усі жінки, незалежно від віку, якщо є показання для мамографічного обстеження. 

Загалом послугу безоплатної мамографії в нашій країні надають понад 240 закладів охорони здоров'я.  

Крім того, в останній декаді жовтня користувачі Helsi мають можливість пройти інструментальне обстеження молочної залози зі значною знижкою у низці приватних медичних закладів. Так, найдешевша консультація лікаря-мамолога у цей період буде коштувати 1 гривню.

Раніше "ТиКиїв" писав, що ювелірний бренд SOVA випустив прикрасу до місяця боротьби проти раку грудей. Детальніше про це читай за посиланням.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації