Київ, що тримається: Євген Мушкін: “Музей монументальної пропаганди має з’явитися після війни”

Київ, що тримається: Євген Мушкін: “Музей монументальної пропаганди має з’явитися після війни” Євген Мушкін та Нікіта Добринін

Національний комплекс "Експоцентр України" (раніше — ВДНГ) планує запустити інтерактивні інформаційні таблички, які ознайомлять відвідувачів з історією комплексу:  

Цього року ми плануємо почати розповідати людям історію кожного павільйону. На них поруч з номером з'явиться QR-код. За ним кожен охочий зможе перейти і прочитати, що було в тому чи іншому павільйоні раніше, чому він має саме такий вигляд, і чому на ньому розміщені ті чи інші символи. Щоб люди могли дізнатися правду”, — розповів в інтерв’ю Нікіті Добриніну у дев’ятому випуску проєкту “Київ, що тримається” директор Експоцентру Євген Мушкін. 

ВДНГ
Фото: ВДНГ

За його словами, на території Експоцентру створять музей монументальної пропаганди СРСР. Проєкт спеціального простору під відкритим небом київська міська влада, Міністерство культури та Інститут національної пам’яти планували ще з 2017 року.

У музеї будуть скульптури з Києва, регіонів України та приватних колекцій. Пам'ятки обиратиме спеціальна експертна рада.

Фото: ВДНГ

Музей покликаний розповісти правдиву історію того, що відбувалося в Україні протягом 72-ох років минулого сторіччя. Наглядно продемонструвати, як комуністичний режим знищував українськість та яким чином нав'язувалися радянські колоніальні наративи. 

Колись було прийнято рішення, щоб цей музей з’явився на території ВДНГ, який називають одним із яскравих символів радянської епохи, оскільки комплекс будівель ВДНГ теж створювався як інструмент монументальної пропаганди. Я досі вважаю, що саме тут має бути цей простір”, — каже Мушкін. 

З 2017 року напрацьовано концепцію проєкту, але й донині він лишається замороженим. На думку Мушкіна його реалізацією варто зайнятися вже після закінчення війни. 

"Київ, що тримається" —  інтерв'ю з важливими для Києва людьми, які розповідають про свої правила збереження сил та віри у важкі для українців часи, та допомагають іншим.

Євген Мушкін народився і виріс у Дніпрі, керував інтернет-магазином, мережею продуктових магазинів, працював у мережі кав’ярень, корпорації "Фанні" та "Інтерпайп", у 2014 переїхав до Києва, де став головою компанії Starlight Entertainment, а у 2017 був призначений гендиректором ВДНГ. 

Повне інтерв'ю дивись тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації