Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей

Київ відновив дві третини власних генеруючих потужностей Фото: freepik.com

Столиці вдалося відновити дві третини власних генерувальних потужностей після понад десятка російських ракетних обстрілів по енергооб'єктах. Робота з відновлення київської енергосистеми триває. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Під час відновлення міської енергосистеми застосовують сучасні європейські технології та обладнання. Таким чином вдається не тільки відновити столичні енергооб'єкти, а й модернізувати їх. Проєкти відновлення та модернізації стали частиною концепції "Енергетичне відновлення: шлях до розподільної когенерації".

Ми плануємо децентралізувати систему виробництва електроенергії та тепла, побудувавши ТЕЦ малої та середньої потужності. Крім того, місто розвиває кластер автономності об'єктів в умовах можливої відсутності електроенергії. Без цього якісна підготовка до зими неможлива, — розповів заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Він додав, що всі лікарні міста оснащені генераторами, також понад 100 котелень системи централізованого опалення мають генератори, 175 бюветів можуть бути оперативно підключені до джерел автономного живлення. 

Зараз збільшуємо кількість мобільних пересувних котелень, — сказав посадовець.

У Києві близько 11 тисяч багатоповерхівок, з яких значна частина має інженерне обладнання, яке залежить від електроенергії. Це насоси систем водопостачання, опалення, ліфти тощо. Місто розробило й реалізує чотири програми як інструменти для будинкових громад зі встановлення резервного живлення.

Ці програми включають:

  • співфінансування енергоефективних заходів 70/30;
  • співфінансування ремонтів;
  • компенсації коштів за придбання альтернативного живлення;
  • надання пільгових кредитів.

За словами Пантелєєва, на сьогодні вже понад 1000 будинкових громад взяли участь у таких програмах і виконали енергоефективні заходи.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що мешканці багатоповерхівки у Голосієві встановили сонячні панелі та інвертори, 75% вартості сплатило місто.

Читай також: "Не ТЕЦ єдиними: альтернативна енергетика в столиці"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації