Київрада вирішила сховати частину річки Либідь у колектор заради дороги до ТРЦ

Київрада вирішила сховати частину річки Либідь у колектор заради дороги до ТРЦ Фото: kyivcity.gov.ua

Київрада підтримала рішення, яке дозволяє пустити в підземний колектор частину річки Либідь. Над нею побудують дорогу до ТРЦ Ocean Mall.

Столичні депутати на засіданні 4 липня ухвалили детальний план території (ДПТ) у межах бульвару Миколи Міхновського, вулиць Великої Васильківської, Євгена Коновальця, Володимиро-Либідської, Казимира Малевича та залізниці в Голосіївському районі. 

ДПТ передбачає, що кілометрову ділянку річки Либідь вздовж залізничних колій, яка зараз тече на поверхні в лотку, мають взяти у закритий колектор для будівництва загальноміської магістралі. Йдеться про продовження Залізничного шосе до вулиці Загородньої з виходом на вулицю Казимира Малевича. 

Частина річки закривається у колектор та робиться шосе, — пояснив на засіданні автор проєкту Микола Ковлев.

За його словами, це відбудеться у "далекій перспективі" — не раніше ніж за 15 років, а то й пізніше.

Ковлев розповів, що планують побудувати магістраль через усю правобережну частину міста, починаючи від Дарницького моста. Вона проходитиме поблизу Либідської площі, далі через залізничний вокзал та виходитиме вздовж залізниці на Велику Окружну вулицю. Ця дорога має розвантажити центр міста від заторів.

Якщо за результатами досліджень, екологічної декларації буде визначено, що ця дорога непотрібна, її не буде. На проєктні рішення ДПТ це не впливає, — додав Ковлев.

Водночас у спільноті "ЦЕГЛА" зазначили, що взяття частини річки Либідь у колектор потрібно для облаштування заїздів до ТРЦ Ocean Mall на Либідській площі, який не можуть відкрити вже багато років.

Нагадаємо, також Київрада затвердила порядок створення муралів на столичних будівлях і спорудах. Документ передбачає прозорий механізм щодо мистецького оформлення міського середовища у формі монументальних стінописів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації