Київська влада вимагає прибрати мурал із зображенням Буданова з котом: причина

Київська влада вимагає прибрати мурал із зображенням Буданова з котом: причина Фото: ГУР МО

Мурал із зображенням очільника Головного управління розвідки Кирила Буданова з котом та ромашками, який нещодавно з'явився на Подолі, замалюють. Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

Департамент охорони культурної спадщини видав приписи з вимогою привести фасад будинку на вул. Введенській, 6, на якому зобразили мурал, "до належного стану".

Стінопис мають прибрати через те, що його самовільно розмістили на фасаді будинку, який є пам'яткою архітектури місцевого значення. У Департаменті кажуть, що за законом використання будинку-пам'ятки має відбуватись "із якнайменшими змінами чи доповненнями", щоб зберегти його автентичність. 

Крім того, у липні цього року Київрада затвердила Порядок створення муралів, де не допускається нанесення стінописів на фасади будівель, які є об'єктами культурної спадщини.

Водночас у КМДА кажуть, що запропонують альтернативне місце в міському просторі, куди можна буде перенести цей мурал, щоб він відповідав усім правилам та законам.

Нагадаємо, мурал із зображенням Буданова створили відомі столичні стріт-арт художниці — сестри Мішель і Ніколь Фельдман. Присвятили його "герою України, образу справжнього українця, який йде і нічого не боїться". І хоча художниці не говорили прямо, що намалювали Буданова, у ньому одразу ж впізнали очільника ГУР.

Читай також: "На Подолі відкрили мурал "Мудрий панує над зірками"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації