Київські митники знайшли в посилці рідкісний зуб мамонта

Київські митники знайшли в посилці рідкісний зуб мамонта Фото: Київська митниця

Столичні митники стали на заваді незаконному пересиланню з України до Катару зуба мамонта, вони були типовими тваринами пізнього плейстоцену України (130-13 тисяч років тому). Цей зуб вже визнано культурною цінністю. Про це повідомляє Київська митниця.

Рідкісний палеонтологічний зразок відправник з Івано-Франківщини надіслав до Катару, задекларувавши як металевий виріб вартістю 50 доларів. Однак, замість металевого предмета під час митного контролю міжнародної посилки митники виявили чималу брилу неправильної форми. Для ідентифікації знахідки митники спрямували брилу на експертизу до Національного науково-природничого музею НАН України, — розповіли у відомстві.

0 / 0

Експертиза встановила, що брила — молярний зуб нижньої щелепи мамонта зі збереженими коренями. Такі зразки виявляють досить рідко і вони мають цінне значення для наукових досліджень. 

На думку експерта, зразок має культурну, наукову, музейну та освітню цінність, зокрема, рекомендується до внесення до музейного фонду України.

За незаконне пересилання за кордон культурних цінностей на жителя Івано-Франківська склали протокол про порушення митних правил за ст. 473 Митного кодексу України. А палеонтологічні зразки митники вилучили.

Читай також: "Чи повернуться мамонти в Київ?"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації