Київські театри вшанували пам'ять жертв авіаудару по драмтеатру в Маріуполі

Київські театри вшанували пам'ять жертв авіаудару по драмтеатру в Маріуполі Фото: Суспільне

Сьогодні, 16 березня, виповнюється два роки з дня трагедії в маріупольському драмтеатрі. Цього дня 2022 року літак російської армії скинув бомбу на будівлю театру. У цей час в ньому могли перебувати близько тисячі мирних людей — точної цифри немає. Біля входу в театр був напис великими літерами "Діти", але це не зупинило окупантів. За даними міської влади Маріуполя, під завалами тоді загинули близько 300 людей, але точна цифра невідома.

З нагоди річниці трагедії деякі київські театри провели акції вшанування жертв авіаудару. Зокрема, працівники Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра зробили перед входом напис "Діти", аналогічний тому, який був у Маріуполі. До напису люди поклали квіти.

Київські театри вшанували пам'ять жертв авіаудару по драмтеатру в Маріуполі
Фото: фейсбук-сторінка театру драми і комедії на лівому березі

Подібну акцію зробили й в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка. Частина акторів з Маріуполя, які переїхали до Києва, теж зробили напис "Діти" і розповіли про пережите.

Київські театри вшанували пам'ять жертв авіаудару по драмтеатру в Маріуполі
Фото: Суспільне

Окрім цього, сьогодні о 19:00 на камерній сцені театру Франка відбудеться благодійна вистава-сторітейлінг "Маріупольська драма". Її створили на основі спогадів акторів Донецького академічного обласного драматичного театру.

Раніше "ТиКиїв" писав, що до одного з київських музеїв передадуть нагороди, герби й посмертну маску Симона Петлюри. Детальніше про це читай тут.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації