Київські волонтери збирають кошти на шкільне приладдя для дітей-переселенців

Київські волонтери збирають кошти на шкільне приладдя для дітей-переселенців Фото: Getty Images

Благодійний фонд "Волонтерський Дім", який допомагає переселенцям у Києві, відновив ініціативу "Школа за розкладом". Вона працювала торік перед початком нового навчального року і продовжує свою роботу цьогоріч. Мета ініціативи ³ допомогти дітям-переселенцям придбати шкільне приладдя. 

Для багатьох батьків підготовка школярів до навчального року — це не тільки великий клопіт, а ще й значні витрати з сімейного бюджету. Бо серед задач на кінець серпня: купити новий одяг, канцелярію, оновити абонементи дитини на творчі або спортивні секції. І це з базового. Наскільки це великі витрати для сімей-ВПО та сімей, що відбудовують зруйновані домівки, і говорити не треба. Зараз у цих людей серед базового — наново побудувати життя. Тому, щоб трохи допомогти їм у цьому, ще рік тому ми запустили благодійну ініціативу "Школа за розкладом", — пишуть волонтери на своїй офіційній сторінці в інстаграмі. 

Фото: інстаграм @volunteeer.home

Торік у межах ініціативи вдалося зібрати канцелярію для 120 школярів з 1 до 11 класу. Допомогу надали дітям з Маріуполя, Краматорська, Бахмута, Харкова, Мелітополя, Ізюма, Херсона та Київщини. Діти отримали набір необхідних для навчання канцтоварів згідно з офіційним списком від Міністерства освіти і науки України. 

Цього року волонтери хочуть збільшити кількість підопічних, яким буде надана допомога. Для цього відкрили банку на 70 000 грн.  

Ти можеш долучитися до ініціативи донатом або власноруч придбати канцелярію для школярів. Список усього необхідного ти можеш дізнатися особисто у волонтерів, написавши їм в інстаграмі. Фінансово допомогти проєкту "Школа за розкладом" можна за посиланням.

Раніше "ТиКиїв" писав, що в Київській області може з'явитися соціальна крамниця для нужденних. Це буде місце, де люди зможуть за символічну плату отримати необхідний набір гуманітарної допомоги: їжу, одяг, засоби гігієни, побутову хімію, кухонне приладдя тощо. Клієнтами такої крамниці зможуть бути люди зі статусом ВПО, люди з інвалідністю, малозабезпечені та багатодітні родини, діти, позбавлені батьківського піклування, і самотні люди похилого віку.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації