Київський стартап відтворив голос Едіт Піаф для унікального біографічного фільму

Київський стартап відтворив голос Едіт Піаф для унікального біографічного фільму Фото: Roger-Viollet

Український стартап Respeecher за допомогою штучного інтелекту допоміг відтворити голос французької співачки та акторки Едіт Піаф. Його використають в анімаційному біографічному фільмі "Едіт", який анонсувала Warner Music.

У Warner Music кажуть, що це буде перший анімаційний байопік про артиста, створений за допомогою штучного інтелекту. Він розповість "неймовірну історію Піаф про те, як вона подолала труднощі, щоб стати символом розширення прав і можливостей жінок та однією з найвідоміших артисток Франції всіх часів". Стрічку створюють у співпраці з розпорядниками майна Едіт Піаф.

У 90-хвилиному фільмі, події якого розгортатимуться у Парижі та Нью-Йорку з 1920-х по 1960-ті роки, відтворений голос Піаф розкаже про невідомі раніше аспекти її життя. Анімація буде межуватися з реальними архівними кадрами, записами виступів Піаф та кадрами з особистих архівів. 

Як пише Music Business Worldwide, для відтворення голосу Едіт Піаф творці фільму звернулися до української компанії Respeecher, що займається генеруванням різних голосів за допомогою ШІ. У доробку Respeecher — відтворення голосу молодого Люка Скайвокера для серіалу "Мандалорець", Дарта Вейдера — для серіалу "Обі-Ван Кенобі" та молодого Елвіса Преслі — для стрічки "Елвіс" тощо.

Для відтворення голосу та образу Едіт Піаф ШІ навчали на сотнях її аудіозаписів та зображень, деяким з них — понад 80 років. Також у фільмі використають записи її оригінальних пісень, у тому числі таких культових La Vie en rose та Non, je ne regrette rien.

Нагадаємо, розробники гри World of Tanks, компанія Wargaming, зібрала мільйон доларів на реанімобілі для України. До благодійної акції долучилися люди зі 115 країн світу.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації