Київський університет вперше увійшов до найпрестижнішого світового рейтингу ЗВО

Київський університет вперше увійшов до найпрестижнішого світового рейтингу ЗВО Фото: Wikimedia Commons

КНУ імені Тараса Шевченка став першим українським університетом, що увійшов до найтитулованішого світового рейтингу академічних організацій Academic Ranking of World Universities (ARWU). Про це повідомили у пресслужбі КНУ.

Загалом Шанхайський рейтинг налічує тисячу найкращих світових університетів. КНУ імені Тараса Шевченка посідав у ньому місце у проміжку 901–1000.

ARWU є найстарішим із глобальних академічних рейтингів. Він класифікує виші за кількома показниками академічної чи дослідницької ефективності. Зокрема, враховують випускників та співробітників, які отримали Нобелівські премії та медалі Філдса, високоцитованих дослідників, публікації в журналах Nature і Science, індекси цитування робіт, а також академічну успішність закладу на душу населення.

Найкращий виш рейтингу отримує 100 балів. Цьогоріч ним став Гарвардський університет у США. Решта ЗВО отримують оцінку, яка є відсотком від найвищого балу. Загалом щороку оцінюють понад 2500 академічних організацій світу, 1000 з яких входять до рейтингу.

У 2017 році КНУ став єдиним українським ВНЗ, що увійшов до Шанхайського предметного рейтингу з математики, посівши місця у проміжку 401–500.

Зазначимо, що серед випускників КНУ є Нобелівська лавреатка 2022 року й очільниця Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук, відома українська й швейцарська математикиня Марина Вязовська, яка у 2022 році стала лавреаткою премії Філдса.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що оформлення вітрин київського ЦУМу від стрітарт-художниць сестер Фельдман визнали найкращими на міжнародному конкурсі International Visual Competition 2024. 

Читай також: "Навчальний рік 2024-2025: у якому форматі працюватимуть школи Києва та коли будуть канікули"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації