Київському музею передадуть копію вишиванки Залужного

Київському музею передадуть копію вишиванки Залужного Фото: Національна бібліотека України для дітей

У Національному музеї історії України у Другій світовій війні відбудеться захід у межах мистецького проєкту "Вишиванка Залужного". Його організовують Національна бібліотека України для дітей та бренд українського одягу "Етнодім". Про це повідомили на офіційній сторінці музею в фейсбуці.

У межах проєкту до фонду музею передадуть точну копію сорочки, яку цьогоріч читачі й гості бібліотеки вигаптували до Дня вишиванки. Її вручили особисто Головнокомандувачу ЗСУ Валерію Залужному.

Київському музею передадуть копію вишиванки Залужного
Фото: Національна бібліотека України для дітей

Для цієї сорочки "Етнодім" розробив оригінальні орнаменти з урахуванням побажань юних читачів. У візерунку знайшли своє місце символи калини й дубу, тризубу і книги, постаті дітей під захистом воїнів ЗСУ, хрест і пшениця. Дизайн сорочки розробила модельєрка бренду Анна Фесенко.

Цього дня в музеї також презентують виставку Володимира Реброва "Війна очима художника". У доробку майстра понад 300 робіт. Це графіка, виконана простим олівцем із жовто-блакитними акцентами. Деякі з його композицій з'явилися на шевронах частин Збройних cил України.

  • ДЕ? Київ, Національний музей історії України у Другій світовій війні, вул. Лаврська, 27
  • КОЛИ? Вівторок, 5 грудня. Початок о 12:00
  • СКІЛЬКИ? Відвідування входить у вартість вхідного квитка
Афіша

Раніше "ТиКиїв" писав, що Національний музей історії України у Другій світовій війні не зупинятиме підйоми на щит "Батьківщини-Матері" взимку. За скільки та за яких умов проходять підйоми — дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації