Кличко назвав дату відкриття руху між станціями "Деміївська" та "Либідська"

Кличко назвав дату відкриття руху між станціями "Деміївська" та "Либідська" Фото: t.me/vitaliy_klitschko

Руху поїздів метро оновленою ділянкою тунелю між станціями "Деміївська" та "Либідська" відновлять у четвер, 12 вересня. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко.

Він розповів, що усі пусконалагоджувальні роботи в тунелі вже завершені. Загалом відновлення цієї ділянки тривало 9 місяців.

За цей час переклали понад 200 кабельних мереж, розробили котлован глибиною понад 15 метрів, демонтували стару частину тунелю довжиною 27 метрів та побудували нову.

Також під час ремонтних робіт підсилили з обох сторін тунельну оправу, що примикає до нової ділянки, на довжині понад 50 метрів. Після цього уклали нові колії, відновили всі інженерні мережі та налагодили безпекові системи руху поїздів.

Мер зазначив, що цей тунель розташований у складних гідрогеологічних умовах. Тому під час ремонту також здійснили роботи з гідроізоляції тунельної оправи та хімічного закріплення ґрунтів навколо неї.

Кошторисна вартість усього комплексу робіт склала 383 млн грн — на 62 млн грн менше від початкової вартості.

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року екстрено закрили рух тунелем метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" для термінового ремонту прогону, що почав підтікати. На час перекриття цієї ділянки запустили додаткові маршрути наземного громадського транспорту. А між станціями "Теремки" та "Деміївська" організували човниковий рух поїздів.

У липні між "Деміївською" та "Либідською" почали споруджувати нову ділянку тунелю замість демонтованої аварійної. 27-метровий відрізок старого тунелю, який зазнав сильної деформації та пошкоджень, вирішили повністю перебудувати. Будівництво нової ділянки завершили у другій половині серпня, а 31 числа між "Либідською" та "Деміївською" пройшов перший пробний поїзд.

Водночас правоохоронці вручили посадовцям метрополітену підозри у службовій недбалості, яка могла призвести до аварії між станціями "Деміївська" та "Либідська". Очільника метрополітену відправили під цілодобовий домашній арешт. Його підозрюють у неналежному виконанні посадових обов'язків, яке призвело до розгерметизації тунелю.

Читай також: "У переході між станціями "Майдан Незалежності" та "Хрещатик" закриють на капремонт ескалатор"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації