Кличко відповів на петицію проти закриття річки Либідь у колектор

Кличко відповів на петицію проти закриття річки Либідь у колектор Фото: facebook.com/krokugoru

Мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію проти закриття річки Либідь у колектор, яка набрала понад 7000 підписів. У своїй відповіді він вказав, що "зазначені в петиції аргументи не можуть бути прийняті як такі, що заслуговують на увагу". 

У відповіді зазначено, що майже увесь водотік Либеді має бетоноване русло, яке було створено для захисту прилеглої території від затоплення. Тому творення простору для відпочинку, прогулянок, спорту та інших видів дозвілля ускладнене на більшості частин річища. Зокрема, через протікання річки в межах санітарної зони залізниці.

Відтак, перспективну вісь громадської активності варто перенаправити на розвиток ділянок русла річки Либідь, які можуть бути ревіталізовані з огляду на вказані вище обмеження, — йдеться у відповіді.

Також Кличко нагадав про Міську програму екологічного благополуччя на 2022–2025 роки. Вона передбачає благоустрій та екологічне оздоровлення басейну Либеді. За словами столичного голови, у межах цієї програми буде проведено реконструкцію гідротехнічних споруд і роботи з берегоукріплення, а також відновлено санітарно-гігієнічний стан річки, створено громадський простір для відпочинку в межах прибережних захисних смуг річки.

Нагадаємо, що на початку липня на сайті Київради було опубліковано петицію з вимогою заборонити закриття Либідь та інших міських річок Києва у колектори. Автор петиції, активіст Павло Шатохін просив Київраду переглянути затверджений детальний план території та зберегти річище Либеді відкритим. Також він пропонував напрацювати стратегію з відновлення річки та перетворення її на безпечну і привабливу міську водойму.

А активісти ГО "Спадщина" зі свого боку вирішили оскаржити у прокуратурі рішення Київради щодо річки Либідь та забудови історичних пам'яток.

Читай також: "Влада проти екоактивістів: річку Либідь заховають у колектор?"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації