КМДА не дозволяла проводити Марш рівності в метро: що відповіли організатори

КМДА не дозволяла проводити Марш рівності в метро: що відповіли організатори Фото: pixabay.com

Днями стало відомо, що ГО "КиївПрайд" уперше з початку повномасштабного російського військового вторгнення планує провести Марш рівності у столичному метрополітені. Однак у КМДА заявили, що не давали дозволу на проведення подібного заходу в підземці.

Столична влада не погоджувала проведення Маршу рівності в київському метро. Із міркувань безпеки організаторів просять обрати іншу локацію. Та наголошують, що в разі проведення ходи відповідальність за дотримання всіх заходів безпеки покладається на організаторів, — йдеться в повідомленні міської адміністрації.

Столична влада також заявила, що інформація про зупинку поїздів метро під час Маршу рівності й виділення коштів на його проведення з міського бюджету не відповідає дійсності.

Ми розуміємо, що правозахисні та інформаційно-роз'яснювальні заходи, спрямовані на утвердження рівності, є важливими і в умовах воєнного стану. Однак Київський метрополітен — об'єкт подвійного призначення і частина критичної інфраструктури міста. Це завжди території підвищеного ризику через обмеженість простору, графік руху поїздів і великий пасажиропотік. Ми не можемо наражати на небезпеку учасників заходу та пасажирів. Тому аби уникнути можливих провокацій, не можемо дозволити проведення Маршу рівності в метро, — пояснив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

Столична влада порадила утриматися від проведення заходів, що передбачають скупчення значної кількості людей. 

Організатори Маршу рівності у відповідь заявили, що КиївПрайд-2024 може відбутись у метро в тій чи іншій формі і без офіційного погодження КМДА чи Київського метрополітену. Вони додали, що виступають за діалог із владою.

Ми наголошуємо, що КиївПрайд ніколи не звертався до КМДА із проханням про закриття станцій метро чи виділення коштів з міського бюджету. Ми виступаємо проти втягування КиївПрайду в політичне протистояння у столиці, — йдеться в заяві організаторів Маршу рівності.

Вони додали, що в середині травня звернулися до КМДА до Київської міської військової адміністрації з пропозицією організувати зустріч і погодити різні варіанти проведення заходи. Але ця зустріч досі не відбулася.

Читай також: "У пошуках Nemo: хто такі небінарні люди та скільки їх було на Євробаченні"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації