Книга рекордів Гіннеса визнала українку власницею найдовшого волосся у світі

Книга рекордів Гіннеса визнала українку власницею найдовшого волосся у світі Скриншот відео Guinness World Records

Українка Алія Насирова потрапила до Книги рекордів Гіннеса як власниця найдовшого волосся у світі. Довжина її пасм становить 257,33 см.

При зрості Алії у 165 см довжина її волосся — на 92 см більша, ніж довжина тіла. Її пасма навіть довші за найвищу людини у світі — Султана Кесена, чий зріст становить 251 см.

35-річна Алія майже ніколи не стриглася, і тільки підстригає посічені кінчики. На те, щоб відрощувати волосся, її надихнули мати та бабуся, які також мали пасма як у казкової героїні Рапунцель, з якою часто порівнюють дівчину.

Алія дотримується здорової дієти, приймає вітаміни та робить масаж шкіри голови. Інколи вона відвідує море чи океан, щоб її волосся отримало природні мінерали.

Сподіваюся, моя історія надихне читачів полюбити їхню природну красу. Я художниця і вважаю, що кожна людина прекрасна, навіть якщо вона виглядає "інакше", —— каже вона. 

Зараз дівчина мешкає у Словаччині, працює художницею та ілюстраторкою, а також моделлю з довгим волоссям.

Фото: guinnessworldrecords.com

Алія миє голову раз на тиждень: саме миття займає у неї близько 30 хвилин, а ще дві години йде на нанесення маски для волосся. Сушить свої пасма вона природним шляхом, бо не любить нагрівати їх феном. Цей процес може займати до 24 годин.

Я розчісую волосся лише тоді, коли воно сухе, і це займає близько години після миття та приблизно 30 хвилин в інші дні, — каже Алія.

Вона не фарбує волосся, користується тільки натуральними продуктами, частину з яких готує сама, і дуже рідко користується хною.

У повсякденні волосся Алії заплетене у пучок, а розпускає вона його тільки, коли знімає контент для своїх соцмереж. Коли дівчина це робить, люди на вулицях часто запитують, чи можна їм сфотографуватися з нею.

Нагадаємо, 17-річний українець розробив безплатний сервіс "Вільний відеоперекладач", за допомогою якого можна перекладати на українську та кримськотатарську мови відео з YouTube.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації