Коли розпочнеться навчальний рік у столичних школах

Коли розпочнеться навчальний рік у столичних школах Фото: freepik.com

Новий навчальний рік у школах Києва та Київської області розпочнеться з 2 вересня. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду. 

Закінчиться майбутній навчальний рік 30 червня 2025 року.

В Міністерстві освіти та науки повідомили, що у своєму рішенні уряд орієнтувався на відсутність звернень від більшості громад щодо ранішого початку навчального року й на потребу в часі на ретельну підготовку закладів освіти до приймання учнів.

Школи можуть самі організовувати навчальний процес з огляду на те, наскільки навчання в умовах війни вплинуло на психічний стан та інтелектуальний розвиток учнів, чи є в них освітні втрати тощо.

Міністр освіти та науки Оксен Лісовий додав, що школи зможуть самі визначати структуру року та форми організації освітнього процесу. Це допоможе навчальним закладам враховувати потреби учнів, а також ситуацію з безпекою й енергопостачанням.

Безпека залишається пріоритетом. Військові адміністрації та засновники шкіл забезпечать безпечний старт навчання, — зазначив він.

Лісовий також нагадав, що протягом навчального року на канікули виділяється щонайменше 30 днів.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що фонд savED обирає школи для участі в освітній програмі для підлітків із малих громад UActive. Учні, вчителі, директори шкіл із Київської, Чернігівської, Миколаївської областей можуть зареєструвати свій заклад освіти до 28 липня.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації