Коли розпочнуться поховання воїнів на військовому кладовищі, що побудують на Київщині

Коли розпочнуться поховання воїнів на військовому кладовищі, що побудують на Київщині Фото: Деснянська РДА

У вересні питання будівництва військового кладовища на Київщині нарешті зрушило з місця. Цього року розпочнеться його будівництво. 

Нагадаємо, що роботи з будівництва військового кладовища розпочнуться в листопаді, але вже не в Биківні, як це планувалося раніше, а на території Гатненської сільської територіальної громади Фастівського району Київщини. Площа кладовища становитиме майже 270 гектарів. 

Першу чергу Національного військового меморіального кладовища планують ввести в експлуатацію до кінця 2023 року. Комплекс поєднуватиме в собі як традиційні поховання, так і поховання в колумбарії. Наразі йде розробка ескізного проєкту комплексу.

Перші поховання воїнів на цьому військовому кладовищі розпочнуться вже цьогоріч — одразу після введення в експлуатацію першої черги комплексу. Про це повідомляє Київська ОВА з посиланням на міністерку у справах ветеранів Юлію Лапутіну.

Раніше "ТиКиїв" писав, що передбачено у проєкті будівництва Національного військового меморіального кладовища. Це буде великий комплекс будівель, споруд та площ. Він складатиметься з військового кладовища традиційних та колумбарних поховань, ритуальної будівлі, музейного комплексу російсько-української війни, адміністративної та громадської споруд із зонами ветеранського відпочинку і розвитку, а також споруд для організації почесних поховань. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації