Коли в Києві почнуть ремонтувати міст Метро: названі приблизні строки

Коли в Києві почнуть ремонтувати міст Метро: названі приблизні строки Фото: Getty Images

Кілька днів тому стало відомо, що міст Метро в Києві перебуває у важкому стані й потребує ремонту. Після цієї новини кияни занепокоїлися, що через майбутній ремонт міст закриють і це вплине на роботу червоної гілки метро. Та в КМДА запевнили, що ця ситуація не є критичною і ремонт не вплине на роботу підземки.

Відомо, що ремонт мосту Метро запланований на 2024 рік. Це буде не капітальний ремонт, а підсилювальні роботи. Провести повну реконструкцію не дозволяє те, що цей міст є місцевою пам'яткою архітектури.

Міст Метро потребує ремонту. По факту це називається реставрація мосту з його пристосуванням. Він є місцевою пам'яткою архітектури, через що ми не можемо його просто реконструювати, а змушені реставрувати. Тобто зберегти всі форми, які він мав на початку. Відповідно для того, щоб провести належну реконструкцію, нам треба виконати зараз підсилюючі роботи, зокрема протиаварійні, щоб він не руйнувався, — розповів директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандибор в ефірі каналу "Київ24".

Наразі фахівці розробляють проєкт майбутніх робіт. Розпочати їх зможуть не раніше квітня наступного року.

Проєкт вже на завершальній стадії, і ми передаємо його на експертизу. Сподіваємося, що десь у квітні він вийде з експертизи, оголосимо тендерну процедуру. На тендерних торгах буде визначена підрядна організація і будемо приступати до робіт з виконання підсилення конструкцій, тобто протиаварійних, — підсумував Руслан Кандибор.

Раніше "ТиКиїв" писав, коли для мешканців Троєщини відкриють рух Подільсько-Воскресенським мостом. Подробиці дізнавайся в нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації