Коли відновлять рух синьою гілкою метро: відповідь комісії Київради

Коли відновлять рух синьою гілкою метро: відповідь комісії Київради Фото: "ТиКиїв"

Відновлювальні роботи на ділянці синьої гілки київського метро між "Либідською" і "Деміївської" триватимуть близько пів року. Про це повідомили члени контрольної комісії Київради, які оглянули місце аварії, пише Суспільне.

За словами голови комісії, депутата Київради Олександра Тимченка, наразі тривають роботи з укріплення стінок тунелю. Після цього його будуть розривати, щоб з'ясувати, що відбувається ззовні, за яких умов він був прокладений, і чи проводилась заморозка ґрунтів при будівництві.

Стало відомо, що гарантійний термін експлуатації при підписанні договору був вказаний один рік. Також відомо, що станція має глибину 5-8 метрів. Тобто тунель дуже чутливий до зовнішнього впливу, — зазначив Тимченко.

За його словами, ділянка між станціями "Либідська" і "Деміївська" — дуже складна, адже з неї потрібно вивести понад 200 кабельних мереж.

Також триває розробка котловану, після чого змонтують частину нового тунелю. За попередніми висновками, на всі ремонтні роботи необхідно близько шести місяців.

Після проведення експертизи ми будемо знати вартість будівництва і терміни виконання. Але попередньо наша компанія, яка проводить роботи, розраховує на шість місяців відновлювальних робіт, — сказав очільник "Київського метрополітену" Віктор Брагінський.

Окрім ремонту тунелю, у Київраді хочуть перевірити, як на нього впливає будівництво поруч з метро. Йдеться, зокрема, про нові торговельні центри та житлові комплекси.

Якщо вони будуть добудовані, ці тонни ТЦ, будинків — чи не будемо потім мати таких наслідків, як зараз, — зазначила депутатка Київради Вікторія Пташник.

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року екстрено закрили рух тунелем метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" для термінового ремонту прогону, що почав підтікати.

На час перекриття частини синьої гілки запустили додаткові маршрути громадського транспорту. А на Либідській площі внесли зміни в організацію дорожнього руху. Між станціями "Теремки" та "Деміївська" працює човниковий рух поїздів.

За попередніми висновками експертів, причиною деформації тунелю стали неякісні проєктні рішення та будівництво. 

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації