Лише на двох пляжах Києва безпечно купатися: свіжі результати перевірки

Лише на двох пляжах Києва безпечно купатися: свіжі результати перевірки Фото: "ТиКиїв"/Ігор Кузнєцов

КП "Плесо" опублікувало свіжі результати моніторингу якості води на столичних пляжах. Згідно з ними, безпечною для купання є вода тільки на двох з 15 пляжів міста.

Планові дослідження якості води у столичних водоймах в зонах рекреації, на пляжах та озерах, зонах відпочинку проводить Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ.

Результати моніторингу, який проводився з 5 по 11 серпня, показали, що вода на 12 з 15 пляжів не відповідала нормативам за санітарно-мікробіологічними показниками, а на 4 з 15 — за санітарно-хімічними показниками.

За санітарно-мікробіологічними показниками вода відповідала нормам на пляжах "Молодіжний" та "Венеція" у Дніпровському районі, а також на пляжі "Оболонський острів" в Оболонському районі. Не відповідала нормам за цим показником вода на пляжах "Чорторий", "Троєщина" (Деснянський район), "Золотий", "Передмістна Слобідка", "Центральний", "Райдуга", "Тельбін", "Веселка", "Дитячий" (Дніпровський район), "Вербний", "Пуща-Водиця" (Оболонський район) та "Галерний" (Голосіївський район).

За санітарно-хімічними показниками вода відповідала нормам на пляжах "Чорторий", "Троєщина", "Молодіжний", "Золотий", "Передмістна Слобідка", "Венеція", "Центральний", "Тельбін", "Веселка", "Дитячий" та "Острів Оболонський". Не відповідала нормам за цим показником вода на пляжах "Райдуга", "Вербний", "Пуща-Водиця" та "Галерний".

Таким чином, усім нормам вода відповідала тільки на пляжах "Молодіжний" та "Острів Оболонський".

У "Плесо" нагадали, що цьогоріч відпочивальникам не рекомендовано відвідувати київські пляжі, адже через воєнний стан пляжний сезон у місті офіційно не розпочинався. Також на час воєнного стану заборонена навігація у межах міста для річкових, малих, спортивних суден, водних мотоциклів та засобів розваг.

Нагадаємо, нещодавно у зоні відпочинку "Троєщина" завершили будівництво артезіанської свердловини та встановили фонтанчики з питною водою. 

Читай також: "Swimming time. Гід столичними басейнами просто неба"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації