"Межигір'я" тимчасово закрите для відвідувачів: причина

"Межигір'я" тимчасово закрите для відвідувачів: причина Фото: wikipedia.org

Парк-пам'ятник "Межигір'я" тимчасово закрили для відвідувачів. Це пов'язано з переданням у державне управління рухомого майна, яке було заарештовано у справах експрезидента Віктора Януковича після Революції гідності. У "Межигір'ї" проводять організаційні заходи та технічні перевірки. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів.

Також ветеринари оглядають тварин і птахів, які проживають у парку. 

З моменту початку роботи "Межигірʼя" вперше за 10 років всі надходження від діяльності на території паркового комплексу надходитимуть до державної скарбниці, — розповіли в міністерстві.

Адміністрація парку подякувала волонтерам, які з 2014 року піклувалися про парк. Тепер вони можуть офіційно працевлаштуватися в державну установу на посади за напрямками їх роботи. Для цього потрібно звернутися до відділу кадрів, який уже працює на території "Межигірʼя". 

0 / 0

У пресслужбі "Межигір'я" зі свого боку повідомили, що парк під керівництвом ГО "НПУ Межигір'я" більше не працює і не несе відповідальності за майно та стан парку.

Державна установа бере на себе зобов'язання з налагодження подальшої роботи парку та відповідальність за збереження схоронності майна, життя тварин та птахів на території, зелених насаджень та цілісно-майнового комплексу в цілому, — йдеться в повідомленні.

  • Межигір'я — колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Київської області, яку він займав з 2002 по 2014 роки.
  • 14 липня 2023 року, згідно з законом, який Верховна Рада  ухвалила у другому читанні, "Межигір'я" повернуте у державну власність та стало парком-пам'ятником.
  • Журналісти та політики називають "Межигір'я" символом корупції президентського масштабу і "музеєм корупції". Оренда одного гектара в "Межигір'ї" обходилася Януковичу в 314 гривень на місяць.
  • Зранку 22 лютого 2014 року резиденція Межигір'я була відкрита для преси у зв'язку з тим, що Віктор Янукович залишив Київ. Вхід контролювали співробітники Держохорони разом із Самообороною Майдану, які стояли на варті по периметру задля недопущення мародерства та вандалізму.

Нагадаємо, що в травні цього року парк-пам'ятка "Межигір'я" відкрився для відвідувачів у новому форматі.  

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації