Парк-пам'ятка "Межигір'я" вперше відкриється для відвідувачів у новому форматі

Парк-пам'ятка "Межигір'я" вперше відкриється для відвідувачів у новому форматі Фото: Wikimedia Commons/Eugene Shutoff

Парк-пам'ятка "Межигір'я" готується до першого туристичного сезону під управлінням держави. Його відкриття заплановано у травні цього року, повідомляється в офіційному пресрелізі.

У квітні цього року Кабмін видав розпорядження, яким забезпечив законні умови для передачі майна Межигір'я в управління новій адміністрації. Тепер це — частина природно-заповідного фонду України, що має загальнодержавний статус.

Рішення Кабміну дало старт для підготовки до офіційного відкриття першого туристичного сезону у 2024 році. Дату офіційного відкриття "Межигір'я" для відвідувачів мають повідомити незабаром.

За словами в.о. директора "Межигір'я" Сергія Юзвенка, новостворена державна установа будує роботу парку-пам'ятки фактично з самого "фундаменту": від оформлення земельних ділянок, перевірки роботи систем життєдіяльності та обліку рослин, тварин і техніки до розробки нових можливостей для масового відпочинку людей на природі.

Крім того, Кабмін погодив пропозицію АРМА та Міндовкілля щодо передання в управління парку-пам'ятці активів, на які було накладено арешт у кримінальному провадженні.

Всі прибутки від роботи "Межигір'я" відтепер надходитимуть у державну скарбницю, а робітники парку будуть офіційно працевлаштовані.

Нагадаємо, петиція до влади Києва щодо створення рекреаційного парку на території гори Юрковиця набрала необхідну кількість підписів. Тепер її має розглянути Київрада.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації