Петиція про створення рекреаційного парку на горі Юрковиця набрала голоси

Петиція про створення рекреаційного парку на горі Юрковиця набрала голоси Фото: ngo.kosmostabir.org

Петиція до влади Києва щодо створення рекреаційного парку на території гори Юрковиця набрала необхідну кількість підписів. Тепер її має розглянути Київрада.

Автор звернення — військовослужбовець ЗСУ та житель Подолу Сергій Литвяк. Петицію він зареєстрував 12 квітня, а станом на 20 квітня вона набрала понад 6500 підписів.

Литвяк запропонував створити на Подолі величезний парк, де ветерани та ветеранки, а також інші жителі Києва могли б гуляти між дерев та мати доступ до озера. На думку військового, ідеальним місцем для такого парку є Юрковиця, яка зараз "знаходиться в руках лиходіїв".

Автор петиції вважає неприпустимим забудовувати територію пам'ятки археології "Кирилівська стоянка". Тому він звернувся до влади Києва з проханням не укладати жодних договорів оренди щодо ділянки, де пропонує створити парк, та змінити її цільове призначення на "рекреаційну зону".

Також він стверджує, що зараз ділянка "захоплена без договору" забудовником, який також є власником будівлі колишнього пивного заводу Ріхтера на вулиці Кирилівській. Девелопер планує збудувати на території заводу новий житловий комплекс та обіцяє відреставрувати старовинні будівлі.

Нагадаємо, петиція до Кабміну щодо створення в Україні зоополіції, яка буде займатися випадками жорстокого поводження з тваринами, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації