У Києві збирають підписи за створення рекреаційного парку на горі Юрковиця

У Києві збирають підписи за створення рекреаційного парку на горі Юрковиця Фото: facebook.com/ivan.verbytskyi

До влади Києва звернулись з пропозицією створити великий рекреаційний парк на території гори Юрковиця. Відповідну петицію оприлюднили на сайті Київради.

Автор звернення — військовослужбовець 30-ї окремої механізованої бригади ЗСУ та житель Подолу Сергій Литвяк. Він каже, що мріє, аби на Подолі був величезний парк, де ветерани та ветеранки, а також інші жителі Києва могли б гуляти між дерев та мати доступ до озера.

І цей парк ми маємо на Подолі, проте зараз він знаходиться в руках лиходіїв. Мова йде про парк "Юрковиця", — зазначає Литвяк.

Він зауважив, що Києву вкрай потрібні рекреаційні зони — зокрема, хоча б один великий парк має бути на Подолі. Автор петиції пропонує зробити таким рекреаційним парком Юрковицю, об'єднавши її мостом з пагорбами Щекавиці. До того ж він вважає неприпустимим забудовувати територію пам'ятки археології "Кирилівська стоянка".

Литвяк звернувся до влади Києва з проханням не укладати жодних договорів оренди по ділянці, де пропонує створити парк, та змінити її цільове призначення на "рекреаційну зону", щоб захистити від майбутніх забудов.

Також він стверджує, що зараз ділянка "захоплена без договору" ТОВ "Керамблоки-Інвест", який також є власником будівлі колишнього пивного заводу Ріхтера на вулиці Кирилівській. Девелопер планує збудувати на території заводу новий житловий комплекс та обіцяє відреставрувати старовинні будівлі.

Водночас автор петиції стверджує, що забудовник не виконує умови охоронного договору та "нахабно руйнує" пам'ятку. Тому Литвяк пропонує або зобов'язати девелопера виконувати умови охоронного договору та відреставрувати будівлі заводу, або ж розпочати процес його повернення у власність громади. 

Нагадаємо, петиція до Кабміну щодо створення в Україні зоополіції, яка буде займатися випадками жорстокого поводження з тваринами, набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації