Що буде на місці демонтованої "церкви-МАФу" біля Музею історії України

Що буде на місці демонтованої "церкви-МАФу" біля Музею історії України Фото: Stas Kozljuk

Вчора, 17 травня, демонтували незаконну "церкву-МАФ", самовільно зведену на території Національного музею історії України. Тепер на її місці планують провести археологічні розкопки з метою подальшого створення екскурсійного об'єкта. Про це повідомляє агентство Укрінформ з посиланням на генерального директора Національного музею історії України Федора Андрощука.

Старокиївську гору, на якій розташований музей, вивчав ще Вікентій Хвойка понад 100 років тому. Тодішні можливості дослідника та техніки були обмеженими, тож результати вивчення потребують уточнення.

Ми хочемо залучити сучасні технічні можливості, щоб відкрити нові сторінки Старокиївської гори та зробити їх доступними громадськості. Суть археології — не просто розкопати, а створити нові знання. Ми зробимо якісну документацію, яка буде зберігатися та яку можна буде перевірити. На її основі вже можна зробити експозиційний об'єкт і екскурсію, — сказав Федір Андрощук.

Розкопкам передуватиме етап обґрунтування доцільності робіт та пояснення, чим вони відрізнятимуться від попередніх. Допоки триватимуть роботи на ділянці, територію обнесуть парканом з інформаційними банерами.

Раніше "ТиКиїв" розповідав, що Центральний залізничний вокзал столиці чекає реконструкція. Детальніше про це читай у нашій публікації.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації