Міст Метро знаходиться у "дуже важкому" стані, але ситуація не критична — очільник київської підземки

Міст Метро знаходиться у "дуже важкому" стані, але ситуація не критична — очільник київської підземки Фото: Getty Images

Столичний міст Метро знаходиться у важкому стані та потребує ремонту, але ця ситуація для інфраструктури метро не є критичною. Про це повідомив очільник "Київського метрополітену" Віктор Брагінський в інтерв'ю журналістці Олесі Бацман.

На запитання, чи не знаходиться цей міст зараз в аварійному стані, і коли востаннє проводили його перевірку, Брагінський відповів:

Міст Метро, дійсно, знаходиться у дуже важкому, як кажуть, "втомленому" стані, він потребує капітального ремонту. Але нічого критичного з боку метрополітену там не відбувається. Зараз поясню чому. Ми регулярно проводимо обстеження наших колій спеціальними колієвимірювальними машинами. Тобто це не візуальний огляд, а огляд за допомогою спеціальної техніки.

Він запевнив, що зараз на ділянці між станціями метро "Дніпро" та "Гідропарк" немає жодних змін та відхилень від норми. Тобто, там немає жодної аварійної ситуації чи небезпеки для перевезення пасажирів. Але, Брагінський визнав, що міст дійсно треба ремонтувати.

Також очільник метрополітену згадав про Подільсько-Воскресенський міст, по якому має проходити четверта гілка підземки до житлового масиву Троєщина. Він нагадав, що нещодавно міст відкрили для спецтранспорту, і на ньому вже збудовані усі конструкції для майбутньої лінії метро. Займуться нею після завершення будівництва метро на Виноградар.

Комплексний проєкт метро на Троєщину включає 18 станцій. Звісно, що бюджет Києва ніколи не витягне такий великий проєкт. А зараз не та ситуація, щоб залучати такі інвестиції. Тому ми почнемо будувати частково. Перше — це три станції: "Глибочицька", перехід на "Лук'янівську", станція "Тараса Шевченка" — перехід на Оболонсько-Теремківську лінію, потім через міст ми будемо йти на Райдужний, — розповів Брагінський.

Нагадаємо, раніше мер Києва Віталій Кличко розповів, коли для мешканців Троєщини відкриють рух Подільсько-Воскресенським мостом. За його словами, запустити повноцінний рух планують влітку.

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації