Між "Деміївською" та "Либідською" почали будувати новий тунель метро: фото

Між "Деміївською" та "Либідською" почали будувати новий тунель метро: фото Усі фото: facebook.com/PavelAvdokushyn

Незалежний інфраструктурний оглядач Павло Автокушин показав, як зараз виглядає закритий на ремонт тунель метро між станціями "Деміївська" та "Либідська". Там вже почали споруджувати нову ділянку тунелю замість демонтованої аварійної.

Йдеться про 27-метровий відрізок, який, через сильну деформацію та пошкодження оправи старого тунелю, вирішили повністю перебудувати.. 

До цього, починаючи з грудня 2023 року, в аварійному тунелі проводили підготовчі роботи. Зокрема, відкачували ґрунтові води та робили гідроізоляцію, щоб тунель не протік знову. 

Між Деміївською та Либідською почали будувати новий тунель метро

Проблема, з якою стикнувся метрополітен і метробудівельники, була унікальною для України, геологічні умови виконання робіт — надскладними через наявність потужного пливуна, проведення обстежень, досліджень та розробка проєкту зайняли багато часу, — зазначив Автокушин.

Станом на зараз метробудівці вже підготували основу нової ділянки тунелю, яка спирається на стабільний ґрунт — спондилову глину. На ній влаштували кілька шарів бетонної та залізобетонної плити, кілька шарів гідроізоляції та захисний шар, на якому роблять потужний армувальний каркас лоткової частини нового тунелю. Також на майданчик почали завозити кабелі для відновлення інженерних мереж всередині тунелю.

0 / 0

На думку оглядача, прогноз щодо відновлення руху цією ділянкою синьої гілки метро на початку осені є цілком реалістичним. А нову ділянку тунелю мають збудувати до кінця літа.

Нагадаємо, 8 грудня 2023 року екстрено закрили рух тунелем метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" для термінового ремонту прогону, що почав підтікати.

На час перекриття цієї ділянки запустили додаткові маршрути громадського транспорту. А між станціями "Теремки" та "Деміївська" організували човниковий рух поїздів.

Читай також: "Турецька компанія відремонтує аварійний міст Метро за майже 2 млрд грн"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації