Мобільні оператори не зможуть забезпечувати 10 годин зв'язку при блекаутах: причина

Мобільні оператори не зможуть забезпечувати 10 годин зв'язку при блекаутах: причина Фото: unsplash.com

"Київстар", "Vodafone Україна" та lifecell  заявили, що не зможуть забезпечити безперебійну роботу мобільного зв'язку та інтернету під час блекаутів, як того вимагає держава. Причини цього найбільші українські мобільні оператори пояснили у спільній заяві.

Нещодавно Національний центр оперативно-технічного управління мережами телекомунікацій (НЦУ)  зобов'язав операторів забезпечити 10 годин роботи мобільного зв'язку під час відключень світла. Раніше йшлося про 4 години безперебійної роботи.

У спільній заяві операторів йдеться, що забезпечити на 100% автономність зв'язку та інтернету протягом 10 годин без світла буде вкрай складно "навіть при максимальних зусиллях". 

Оператори кажуть, що теперішні графіки відключень унеможливлюють роботу їхнього обладнання протягом 10 годин під час блекаутів. А вимоги НЦУ потребують перебудови інфраструктури.

Для виконання цих вимог потрібно, щоб електроенергія була протягом часу, необхідного для повного заряджання акумуляторів. А для цього треба отримати дозволи від обленерго на збільшення потужності струму, що живить базові станції. За розрахунками операторів, щоб зарядити акумулятори для базових станцій, що живитимуть їх протягом 10 годин, потрібна потужність близько 2,8 ГВт*год на добу.

Для цього потрібно задіяти потужність по суті одного енергоблоку АЕС, — йдеться у заяві.

Також на виконання вимог НЦУ впливають такі фактори як нестача персоналу для обслуговування резервного обладнання, заборона встановлювати генератори на дахах будівель (де розташовано більшість базових станцій) відсутність на ринку України необхідної кількості акумуляторів та генераторів, недосконалість законодавства тощо.

Оператори пояснили, що під час блекаутів через підвищення трафіку (подекуди у три-чотири рази) зростає навантаження на базові станції, що впливає на швидкість та якість інтернету, а інколи й на його доступність. Адже при перенавантаженнях пріоритет має голосовий зв'язок.

Отже, під час знеструмлень неможливо забезпечити показники якості, про які йдеться в розпорядженні, — зазначають у компаніях.

Раніше "ТиКиїв" повідомляв, що світлофори ще на 18 перехрестях у столиці забезпечили резервним живленням. Тепер вони працюватимуть безперебійно під час відключень електроенергії. 

Читай також: "Як підготуватися до тривалих блекаутів: 10 порад від YASNO й "ТиКиїв"

Знайшли помилку? Виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Може бути цікаво

Знайшли друкарську помилку?

Роботу над знаковим проєктом для виликого стримінгового сервісу не зупинила навіть війна.

Цей сайт використовує cookie-файли
Більше інформації